مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است همه چیز درباره افزایش مهلت معرفی مشمولان سربازی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + ویدئو محمود عباس: اسرائیل برای تخلیه غزه و کرانه باختری از طریق عملیات کوچاندن تلاش می‌کند وزیر خارجه روسیه: از تلاش‌های آمریکا در مذاکرات با ایران حمایت می‌کنیم آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: حشدالشعبی، محور مقاومت مردمی عراق عراقچی با وزیر خارجه چین دیدار کرد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم سخنگوی کرملین: اختلافاتی میان آمریکا و اوکراین درباره جزئیات توافق صلح وجود دارد زلزله ۶.۲ ریشتری استانبول را لرزاند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم لحظه زمین لرزه تشریح جزئیات توقف پروژه پتروشیمی میانکاله از سوی رئیس سازمان محیط زیست + فیلم
سرخط خبرها

آغاز انتخابات در ساعت ۸ صبح ۸ تیر | مدت زمان اخذ رأی ۱۰ ساعت است

  • کد خبر: ۲۳۵۴۹۳
  • ۰۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۶
آغاز انتخابات در ساعت ۸ صبح ۸ تیر | مدت زمان اخذ رأی ۱۰ ساعت است
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: ۱۰ ساعت مدت زمان اخذ رأی است، اما تشخیص تمدید بر عهده وزیر کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محسن اسلامی در نشست خبری اظهار کرد: روز جمعه ۸ تیر رأس ساعت ۸ صبح انتخابات در سراسر کشور و خارج کشور آغاز می‌شود. ۱۰ ساعت مدت زمان اخذ رأی است، اما تشخیص تمدید برعهده وزیر کشور است.

وی ادامه داد: بر اساس قانون، یا شناسنامه یا کارت‌ملی باید توسط رأی‌دهنده ارائه شود. در خارج کشور که ۳۴۴ شعبه اخذ رأی داریم، احراز هویت با گذرنامه انجام می‌شود. توصیه ما این است که رأی‌دهندگان با کارت‌ملی در شعب حضور یابند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور بیان کرد: در شعب اخذ رأی، احرار هویت الکترونیکی انجام می‌شود، اما تعرفه رأی کاغذی است که اسم و کد نامزد با خودکار روی آن نوشته می‌شود. صندوق اخذ رأی، در سراسر کشور درِ آبی دارد.

اسلامی با بیان اینکه تبلیغات در ساعت ۸ صبح روز ۷ تیر به پایان می‌رسد، عنوان کرد: همه اقلام و تجهیزات به سراسر کشور و خارج کشور ارسال شده است.

وی خاطرنشان کرد: به مجریان انتخابات توصیه و تاکید کردیم هیچ‌گونه جانب‌داری از نامزدی نداشته باشند. در هر شعبه، ۵ تا ۷ مسئول برای اخذ رأی حضور دارند. نماینده فرماندار، نماینده شورای نگهبان، فراجا و نمایندگان نامزد‌ها در شعب حضور دارند. نامزد‌ها در هر شعبه می‌توانند یک نماینده داشته باشند. این نمایندگان تا شمارش آرا در شعب حضور دارند و مستقیم این فرایند را مشاهده می‌کنند. فیلم‌برداری این افراد از شمارش آرا ممنوع است. در انتخابات قبلی، صداوسیما از فرایند شمارش آرا فیلم‌برداری کرد، اما تعرفه‌ها دیده نشد؛ زیرا قانون صراحت دارد که رأی مردم باید مخفی باشد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: تمام فرایند رای گیری از ساعت ۸ تا شمارش آرا در صورت جلسه می‌آید. توسط مسئولان شعبه، جداول و آمار همه نامزد‌ها در این صورت جلسه آمده و امضاء خواهد شد. تعداد تعرفه‌های تحویلی به شعبه و تعداد تعرفه‌های مصرف شده، تعرفه‌های باطله مشخص است. آرای هر نامزد و آرای باطله به تفکیک تهیه می‌شود. سپس صورت جلسه مهر اجرا و نظارت می‌خورد و در پایان هم صندوق رای پلمب خواهد شد.

اسلامی بیان کرد: پس از شمارش آرا در شعب، داده‌ها از طریق دستگاه احراز هویت به فرمانداری‌ها ارسال می‌شود تا تجمیع آرا صورت گیرد. پس از تایید فرمانداری، آرا به وزارت کشور ارسال می‌شود؛ این فرایند بسیار دقیق انجام می‌شود.

به گفته وی، همه مشخصات عوامل اجرایی شعب در دستگاه احراز ثبت می‌شود.

وی افزود: ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه در سراسر کشور داریم. شعب شهری ۳۴ هزار و ۵۲۲، روستایی ۲۴ هزار و ۱۱۸، شعب ثابت ۴۳ هزار و ۴۲۵ و سیار ۱۵ هزار و ۲۱۵ است.

اسلامی خاطرنشان کرد: اگر نامزد‌ها در مرحله اول اکثریت مطلق آرا را بدست نیاورند، انتخابات به مرحله دوم می‌رود و دو نفری که بیشترین آرا را بدست آوردند، به مرحله دوم می‌روند. اکتریت آرا شامل همه آرا چه صحیح و چه باطله ملاک است. مرحله دوم در روز ۱۵ تیر برگزار می‌شود. کسانی که متولد ۸ تیر ۸۵ به قبل هستن می‌توانند در انتخابات شرکت کنند. کسانی که در مرحله اول شرکت نکردند، در مرحله دوم می‌توانند شرکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: نامزد‌ها شخصا یا از طریق نماینده خود باید کتبی به ستاد انتخابات کناره گیری خود را اعلام کنند، ولی در قانون سقف زمان انصراف اعلام نشده است.

اسلامی در پایان گفت: در کانادا مجوز انتخابات از سوی دولت مربوطه صادر نشده و انتخابات آنجا برگزار نمی‌شود، ولی در آمریکا برگزار می‌شود. رای دهندگان به صورت حضوری به شعب رفته و با گذرنامه رای می‌دهند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->